Verslag van de 37e Schapenmarkt
 

Zaterdag 1 juli 2017 was het wederom zover, het grote feest van Langbroek is weer begonnen. Voor het feest was het wederom een verhuizing van de feesttent, maar in goed overleg met de provincie Utrecht, gemeente Wijk bij Duurstede, de eigenaar van het land konden wij de tent  plaatsen op een mooi stukje grond naast SVL. Dit was voor het draaiboek wederom een aanpassing.

 

Nadat wij vorig afscheid hadden genomen van een gedeelte van de nieuwbouw, moesten wij door verplaatsing van de feesttent ook helemaal afscheid nemen van  het bewoonde gedeelte van de nieuwbouw. Door de huidige situatie en verplaatsing van de markt wren er heel weinig marktkraamhouders en was de markt zeer beperkt. Helaas was dit geen succes, maar het aanbod van de kraamhouders is er niet meer.

 

Tot ver in de omgeving van Langbroek weten de mensen de schapenmarkt altijd goed te vinden. De weersvoorspellingen waren voor de ochtend niet heel goed. Aardig wat regen maar tegen de middag aan werd het droog met een zonnetje.

Een hele kleine markt maar net als andere jaren waren er weer diverse attracties en muziek voor jong en oud.  Dankzij het aantal bezoekers hebben en de inzet van onze vrijwilligers kunnen we met gepaste trots terugkijken op een zeer geslaagde markt.

 

Ook dit jaar waren er weer heel wat attracties voor jong en oud. Verschillende attracties zoals de kinderboerderij, Pannaring, Rodelbaan van 21 meter, Stormbaan, klimwand, springkussen, Motorzaagdemonstratie voor het maken van beelden, sminken en andere attracties werden door de vele aanwezige kinderen gebruikt.

De demonstratie van de schaapscheerder werd, net zoals de voorgaande jaren, ook zeer druk bezocht. Deze schapen waren ook blij met het verwijderen van hun vacht. 

Nieuw in ons programma was het NK Boerenlandspelen.Hiervoor was een leuk en afwisselend programma in elkaar gezet zodat teams tegen elkaar moesten strijden voor de eerste plaats. Dit alles werd aan elkaar gepraat door Daniel Reinke.

Officiele uitslag:

1. Groep Kankworstjes op een stokje (zie foto)

2. 't Swarte Schaap

3. Utrecht & Co

 

Ook dit jaar was er de gehele dag in de tent een uitgebreid muziekprogramma met verschillende koren, zoals het piratenkoor "Gein en Gek" en het popkoor "Ome Ko'or" uit Wijk bij Duurstede en het shantykoor "Het Roer Om" uit Barneveld. Tussendoor was er een half uurtje kinderdisco dat, onder begeleiding van 3 enthousiaste nogal wat verhitte dames, veel kinderen op been bracht. Na deze optredens werd de middag afgesloten door het coverband Limit by Mass uit Cothen.

 

's Avonds heeft de feestband "ANDERKOVVER" de boel wederom helemaal op zijn kop gezet. De temperatuur was zeer aangenaam en massaal werd er in de tent gedanst, gesprongen en gezongen op de vele oude en nieuwe hits. Een geweldig goede sfeer. Wederom heeft ANDERKOVVER er weer een geweldige avond van gemaakt

Al met al was het weer een daverend succes. Tot volgend jaar, zaterdag 7 juli 2018. Dan alweer de 38ste schapenmarkt. Laten we er dan weer net zo'n gezellig feest van maken als de afgelopen jaren. 

Hartelijk dank voor de enorme  inzet van alle vrijwilligers en natuurlijk onze grote dank aan de sponsoren. Zonder al deze mensen is het niet mogelijk om zo'n feest te organiseren.

Tot ziens!

Voor foto's van het 37e schapenfeest kun je bij het kopje foto's kijken.